Windows 10'a yükselttikten sonra önceki sürüme nasıl dönülür

Windows 10

Windows 10'a yükselttiyseniz, önceki sürümünüze geri dönebilirsiniz, ancak Microsoft bunu yalnızca yükseltmeden sonraki ilk ay içinde yapmanıza izin verir.

->

Microsoft, yeni işletim sistemini Windows 7 ve Windows 8 bilgisayarları için ücretsiz bir yükseltme olarak sunduğundan, Windows 10 kapıdan çıktı ve milyonlarca kullanıcı her gün yükseltme yapıyor. Microsoft, yeni işletim sistemi olarak kalmanızı umarken, şirket, yükseltmeyi beğenmemeniz veya sorun yaşamanız durumunda, Windows'un önceki sürümünüze geri dönme seçeneğini de içerir.



Ancak, bir uyarı var, Microsoft yakın zamanda Windows 10 SSS sayfası , soru altında: Windows 10'u beğenmezsem önceki Windows sürümüne geri dönebilir miyim? Şirket, geri alabileceğiniz konusunda uyarıyor, ancak yükseltme gününden itibaren geri dönmek için yalnızca 30 gününüz var.

Evet, Windows 10'un tüm özelliklerini seveceğinizi düşünsek de, yükseltme yaptıktan sonra cihazınızda Windows'un önceki sürümüne geri dönmek için bir ayınız olacak.

Şirketin, Windows 10'a yükselttikten sonra Windows 7 veya Windows 8.1'e geri dönmek için geçen sürenin sınırlı olmasının sebebinden bahsetmemesi şaşırtıcı değil. Kısmen, şirketin işletim sisteminde büyük bahisler yapması ve kullanıcıların Windows 10'da kalmasını istemesi.

Diğer neden ise, önceki sürümün bir kopyasının bilgisayarınızın sabit sürücüsünde çok fazla değerli yer kaplamasıdır, çünkü bir ay sonra Windows 10 yeni sürümde kalacağınızı varsayar ve Windows.old ve Windows.~BT alan kazanmak için klasörler.

Windows 10'u bilgisayarınızdan geri almak (kaldırmak) ve Windows 8.1 veya Windows 7'ye geri dönmek için izlemeniz gereken adımlar aşağıdadır.

Windows 10 bilgisayarınızdan nasıl kaldırılır

  1. Kullan Windows tuşu + E Dosya Gezgini'ni açmak için klavye kısayolu.

  2. çift ​​tıklayın C: sürün ve sahip olduğunuzdan emin olun. Windows.old ve Windows.~BT geri alınacak gerekli dosyaları içeren klasörler. (Windows.~BT klasörünü görüntülemek için Dosya Gezgini'nde Görüntüle'yi ve Gizli öğeler seçeneğini tıklatmanız gerekebilir.) Bu klasörlere sahip değilseniz, Windows 10'u kaldıramazsınız.

  3. Kullan Windows tuşu + ben Ayarlar uygulamasını açmak için klavye kısayolu.

  4. Tıklamak Güncelleme ve güvenlik .

  5. Tıklamak Kurtarma .

  6. Önceki sürümünüze bağlı olarak, adlı yeni bir bölüm göreceksiniz. Windows 8.1'e geri dönün veya Windows 7'ye geri dönün , tıkla Başlamak buton.

    Kurtarma - Windows 10

  7. Soruyu cevaplayın ve tıklayın Sonraki devam etmek.

    Adım - Neden geri dönüyorsun?

  8. Artık mevcut sorununuzu çözebilecek güncellemeleri kontrol edebilirsiniz. Geri almaya hazırsanız, Hayır teşekkürler devam etmek.

    Adım - Windows 10 Yıldönümü Güncellemesini kaldırmadan önce güncellemeyi kontrol edin

  9. Windows 10 Yıldönümü Güncellemesini bilgisayarınızdan kaldırdığınızda ne olacağını dikkatlice okuyun. Örneğin, bazı uygulamaları yeniden yüklemeniz gerekecek ve en son derlemeyi yükledikten sonra yapılandırılan ayarları kaybedeceksiniz. Tıklamak Sonraki devam etmek.

    Adım - WIndows 10 kurulumunuzu değiştirmeden önce bilmeniz gerekenler

  10. Windows 10'un önceki sürümünde oturum açmak için kullandığınız parolaya ihtiyacınız olacağını unutmayın. Sonraki devam etmek.

    Adım - Don

  11. Tıklamak Windows 8.1'e geri dönün veya Windows 7'ye geri dönün geri alma işlemini başlatmak için.

    Önceki yapıya geri dön

Hala Windows 10'a yükseltmenin ilk ayındaysanız, Windows 8.1 veya Windows 7'ye nasıl geri döneceğinizle ilgili daha fazla ayrıntı için bu eğitim videosunu da kullanabilirsiniz.

Geri almak için yerleşik aracı kullanmak istemiyorsanız veya Windows 8.1'e geri dönün veya Windows 7'ye geri dönün Ayarlar uygulamasındaki seçeneği, alternatif olarak sisteminizin önceki bir tam yedeğini kullanarak geri yükleyebilirsiniz. Yedeklemeniz yoksa, bir önceki sürümünüzü yeniden yükleyebilirsiniz. Windows 7'nin temiz kurulumu veya Windows 8.1 .

Güncelleme, 5 Ağustos 2016: ile başlayan Windows 10 Yıldönümü Güncellemesi , Microsoft, 30 günden 10 güne geri alabileceğiniz süreyi kısaltıyor. Yeni değişiklik, kullanıcıların yükseltmeden sonra boşa harcanan alanı otomatik olarak geri alabilmelerini mümkün kılıyor.